A találkozó hivatalos oldala

Csatlakozz Te is a facebookon!

Friss topikok

Címkék

Együttműködés

2010.09.20. 12:23 Madrid2011

Rouco Varela bíboros: „A hivatalos szervek részéről nagyfokú készséget tapasztaltam az együttműködésre, így megvan a remény a találkozó zökkenőmentes lebonyolítására.”

2009. november 18. Madrid

Rouco Varela bíboros, Madrid érseke az Ifjúsági Világtalálkozóról tartott első sajtókonferencián hangsúlyozta, hogy a hatóságok feltétel nélkül teljes mellszélességgel a találkozó mellett állnak, és minden megtesznek, hogy az Ifjúsági Világtalálkozó sikeres legyen.

A központi kormányzattól a madridi városvezetésig a hatóságok minden szinten közreműködnek a szervezésben. A szervezőbizottság már a kezdetektől kérte a hatóságok együttműködését a találkozó logisztikai feladatainak megoldásában, így például a közterek használata, a biztonsági erők koordinálása, a tömegközlekedés és a megfelelő higiéniai feltételek biztosítása.

Rouco Varela bíboros ezekkel a szavakkal fejezte ki kívánságát: „Remélem, hogy az összes intézmény segítségével kielégítően meg tudunk felelni ennek a kihívásnak.”
A bíboros reményét fejezte ki, hogy a találkozó gazdasági élénkülést is hoz majd a város számára. A rendezvénnyel Madrid és Spanyolország megmutathatja magát a világnak és a különböző nemzetiségű fiataloknak.

A költségek

A találkozó fő kiadásait szponzorcégek támogatásai fedezik. Mivel a spanyol kormányzat a rendezvényt kiemelt fontosságú eseménynek nyilvánította, a támogatások után adókedvezmény vehető igénybe.
A költségek csökkentése végett számos kisebb és nagyobb vállalkozás jelezte már együttműködési szándékát a szervezőkkel.
A részt vevő fiataloknak az utazás, a szállás és az étkezés költségeihez kell hozzájárulniuk. Ezenkívül minden résztvevő 10 eurót fizet be a szolidaritási alapba, amivel a fejlődő országok fiataljainak részvételét támogatja. A spanyolországi fiatalok befizetése a latin-amerikai fiataloknak, az európai és az észak-amerikai résztvevők hozzájárulása pedig az ázsiai és az afrikai fiataloknak segít eljutni Madridba.

Az Ifjúsági Világtalálkozó részletei

A bíboros hangsúlyozta: „Korai lenne még pontos számokat mondani, de úgy gondoljuk, hogy akár kétmillió résztvevőt is tudunk fogadni.”
A fiatalok számára nyitott lesz az egész város. A pápával való találkozást megelőzően több mint háromszáz helyen lesz katekézis, továbbá Madrid összes temploma nyitva áll majd a fiatalok előtt. Emellett egy kulturális programsorozat előkészítése is folyamatban van, amely koncertekből, kiállításokból, színdarabokból, illetve a város múzeumaiban szervezett tárlatvezetésekből áll majd.
Rouco Varela emlékeztetett, hogy 1989-ben a világtalálkozót Santiago de Compostelában rendezték meg. Ennek kapcsán megjegyezte: a fiatalok azóta igazi zarándoklelkülettel vesznek részt a találkozókon. Külön hangsúlyozta, milyen fontos, hogy a fiatalok magatartásukkal tiszteletüket fejezzék ki a város és lakói iránt és az ünnep lelkületével, Krisztust ünnepelve legyenek jelen a rendezvényen.

A honlap

A sajtókonferencián Yago de la Cierva, az IVT kommunikációs felelőse bemutatta a találkozó hivatalos honlapját: www.madrid11.com
De la Cierva szerint az IVT honlapja világos felépítésű, a tartalomra összpontosít és felhasználóbarát.
„Célunk, hogy az oldalon megtalálható tartalmakat bárki szabadon elérhesse és használhassa, hiszen az a feladatunk, hogy minden szükséges tudnivalót a látogatók rendelkezésére bocsássunk.”
Másfelől emlékeztetett, hogy a honlap folyamatos fejlesztés alatt áll: „Jelenleg egy béta verziót használunk, amelynek fejlesztésénél a felhasználók javaslatait is figyelembe fogjuk venni.”
A találkozó hivatalos honlapjának szerkesztését egy fiatalokból álló kis csapat végzi. A fejlesztéshez azonban több mint százhúszan járultak hozzá, nagy részük Madridi egyetemeinek kommunikáció szakos hallgatója.
A honlap spanyol nyelven indult el, ezt követte az angol, a francia, a német, az olasz és a portugál változat. Fordítás alatt áll még az arab, a kínai és az orosz nyelvű oldal. 
Ezzel a párhuzamosan elindultak a Facebook és Tuenti közösségi oldalakon a rajongói csoportok. Az IVT egyik információs csatornája, a Facebook csoport már a következő 11 nyelven elérhető: spanyol, angol, francia, német, portugál, olasz, orosz, kínai, arab, tagalog, lengyel. Az összes nyelvet együttvéve a csoport már több mint 17 000 rajongót számlál.
Da le Cierva hangsúlyozta: „Reméltük, hogy a fiatalok ellátogatnak a világtalálkozó honlapjára, de emellett megkerestük őket ott is, ahol szívesen időznek, vagyis a közösségi portálokon.”

Szólj hozzá!

Címkék: madrid együttműködés előkészület kitekintő ivt madrid2011 rouco

A bejegyzés trackback címe:

https://madrid2011.blog.hu/api/trackback/id/tr102309694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.