A találkozó hivatalos oldala

Csatlakozz Te is a facebookon!

Friss topikok

Címkék

"Megkezdődtek a 2011-es madridi Ifjúsági Világtalálkozó előkészületei" - Rouco bíboros

2010.09.20. 11:50 Madrid2011

2009. október 23-án Antonio Mario Rouco Varela bíboros megáldotta az Ifjúsági Világtalálkozó szervezőbizottságának irodáit. A találkozóra 2011. augusztus 16. és 21. között kerül sor Madridban.
Az iroda a Keresztes Szent János (San Juan de la Cruz) plébánián, a spanyol főváros egyik főutcája, a Paseo de la Castellana közelében található. Összesen nyolc dolgozószoba, két konferenciaterem és egy közösségi helyiség áll a szervezők rendelkezésére.
A bíboros hangsúlyozta: a hivatalos szervek pozitívan viszonyulnak a találkozóhoz. Egyúttal hivatalosan is kinevezte a szervezőbizottság nyolc tagját.

„A mai nappal nem mindennapi esemény veszi kezdetét: az Ifjúsági Világtalálkozó előkészítése. Ezen keresztül megtapasztalhatjuk majd az egyház egyetemességét, a pápával való egységet – aki az ’édes Krisztus a földön’, ahogy Sienai Szent Katalin is hívta őt – a világ minden tájáról érkező ezer püspökkel (a világ püspökeinek körülbelül egyharmadával), valamint több ezer pappal, szerzetessel, szülővel, gyermekekkel, de mindenekelőtt a világ minden tájáról érkező fiatalok százezreivel.”


Rouco bíboros felszólította a jelenlévőket, köztük az IVT összes munkaterületének felelősét, munkatársaikat és az önkénteseket, hogy a találkozót előkészítő munkát „Szent Pál-i lelkülettel” végezzék: az esetleges nehézségeket és kereszteket viseljék örömmel és derűvel, hogy ezáltal is egyre közelebb kerüljön a közös cél.
Madrid érseke úgy nyilatkozott: két fő célja van a találkozónak. Egyrészt segítsen a fiataloknak találkozni Istennel, hogy ezzel láthatóvá váljon az IVT mottója („Verjetek benne gyökeret, épüljetek rá és erősödjetek meg a hitben!”). Másrészt, hogy bemutassa a világnak az egyház fiatal tanúságtevőit, akik életükkel megmutatják, hogy Krisztust megismerni és őt követni a legjobb út, amely értelmet ad az életnek és ez jelenti a valódi boldogságot.
Rouco bíboros azt is hangsúlyozta, hogy a világtalálkozó társadalmi, kulturális és gazdasági értelemben is gazdagítja majd Madridot és Spanyolországot. Hozzátette: az egyház célja, hogy a rendezvénnyel felmutassa a városnak az „jó emberiség” és a „jó ifjúság” képét, s ezáltal kiálljon az emberiség legfontosabb értékei mellett. „Nagy kegyelem és egyben óriási kihívás is ez Madrid számára, amelyet lelkesedéssel és a lelkek szolgálatával és alázattal fogunk teljesíteni.
Az irodahelyiségek megáldása után a bíboros a sajtó munkatársaival tartott nem hivatalos megbeszélést, amelynek során hangsúlyozta a szervezés pozitív légkörét, amely fontos a hivatalos szervek számára. „A bizottság e heti ülésén, amelyen a miniszterelnöki hivatal képviselői, Madrid közgyűlésének tagjai, valamint az IVT szervezőbizottságának tagjai vettek részt, ismét megtapasztaltuk a hatóságok részéről megmutatkozó segítőkészséget, amely hozzájárul az esemény zökkenőmentes lebonyolításához.
A Minsta bizottság ezen első ülését megelőzően Rouco bíboros találkozott Maria Teresa Fernandez de la Vega miniszterelnök-helyettes asszonnyal, Esperanza Aguirre asszonnyal, Madrid város közigazgatási vezetőjével és D. Alberto Ruiz Gallardonnal, Madrid főpolgármesterével.

Végül a bíboros bemutatta a szervezőbizottság tagjait:
Cesar Franco madridi segédpüspök – főkoordinátor
Gregorio Roldan - titkár
Joaquin Diaz – logisztikai vezető
Javier Cremades - a központi rendezvények szervezője
Angel Matesanz – a pasztorális előkészületek megbízottja
Crabó Felix – a kulturális programok felelőse
Javier Igea, a Spanyol Püspöki Konferencia küldöttje – az egyházmegyei programok felelőse
Fernando Giménez Barriocanal – gazdasági igazgató
Yago de la Cierva – kommunikációs igazgató
 
Cezar Franco segédpüspök megköszönte a jelenlévőknek, hogy lelkesedéssel és reménnyel telve részt vesznek az IVT előkészítésében. Különös köszönettel illette a Keresztes Szent János (San Juan de la Cruz) plébánia plébánosát a helyiségek felajánlásáért, valamint egyéb vállalkozásoknak és szervezeteknek a felajánlott segítségért.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kitekintő ivt madrid2011 rouco

A bejegyzés trackback címe:

https://madrid2011.blog.hu/api/trackback/id/tr432309614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.