A találkozó hivatalos oldala

Csatlakozz Te is a facebookon!

Friss topikok

Címkék

Az Ifjúsági Világtalálkozó támpillérei

2011.01.12. 09:07 Madrid2011

Madrid, 2011. január 4. – A mondás szerint alap nélkül nem lehet házat építeni. Ez a találkozó első pillanatától kezdve világos volt a szervezők számára. Az IVT alapja az imádság. Miután Sydneyben az utolsó napon kiderült, hogy a következő város Madrid lesz, azonnal elkezdődött az előkészítő munka.
Antonio María Rouco Varela madridi bíboros, első lépésként levelet írt minden spanyolországi kolostornak és lelkigyakorlatos háznak, amelyben azt kérte, hogy imádkozzanak a következő találkozón résztvevő fiatalokért.

Spanyolországban több mint 800 rendház működik: bencés, karthauzi, jeromos rendi, karmelita, ágota rendi, ferences… Mindegyik a maga lelkiségével imádkozik egyazon küldetésben: Istenre figyelni, állhatatos imában a bűnbánat kegyelmével!
Ezekhez a rendházakhoz csatlakoztak a világ minden részéről más szemlélődő életet folytató rendi közösségek is, amelyek imáikkal készülnek a következő madridi világtalálkozóra.
 
 „Megtalálni a hivatásomat egy találkozó alkalmával”
XVI. Benedek pápa, az egyesült államokbeli útja során a Hyde Parkban tartott virrasztáson arra ösztönözte a fiatalokat, hogy hallgassanak Isten szavára: „Egyedül Jézus ismeri a ‘konkrét küldetést’, amit nektek szán. Kérdezzétek meg Istent, mit vár tőletek és kérjétek tőle a kegyelmet arra, hogy igent mondhassatok.”
Az Isten követésében segítő utak közül kiemelte „a szemlélődő vallási életet, amely a folyamatos imával erősíti meg az Egyház tanúságtételét és munkáját.”
 
Az ám, de a mai világban érezhet bárki is hívást a szemlélődő életre? Sőt, ami még fontosabb: hogyan fedezheti fel azt?
Egy-egy találkozó alkalmával az Isten sok fiatalt szólított és hívott már meg a vallási életre. 2000-ben a római IVT sok ember számára jelentette a meghívást. Spanyolország egyik legtöbb „meghívottal” rendelkező szerzetesrendjéből egy nővér ezt mesélte: „Nem is vettem észre, hogy mi történt. Azaz, inkább nem értettem meg teljesen, mit is akart üzenni a Szentatya, de akkor és ott sok olyan fiatalt láttam, akik velem együtt ugyanazt a hitet élték meg. Olyan érzés volt, mintha az IVT-n egy letörölhetetlen jelet raktak volna rám anélkül, hogy erről én tudtam volna. Minden alkalommal, amikor elmentem este diszkóba, egy hang azt mondta nekem: ‘Már rátaláltál egy ennél sokkal teljesebb életformára. ’ Így lett számomra egyértelmű a meghívásom és eldöntöttem, hogy belépek a rendbe.”
 
A római találkozó egyik fiatal résztvevője, aki most szerzetesrendi nővérként fogad minket a rendházban, nemrég pont a madridi előkészületekben résztvevőkön gondolkozott: „Az egyik igazán belém vésődött mondat II. János Pál pápától származik. Tor Vergataban ezt mondta: „Ne keressétek máshol azt, amit csak Ő adhat meg nektek.” Úgy hiszem, az Ifjúsági Világtalálkozó igazi nagy küldetése pont ebben rejlik: megmutatni Krisztust, megmutatni a fiataloknak mindazt, amit a tovaszálló világi boldogság nem adhat meg. ”
Az Ifjúsági Világtalálkozó hálás a hívást elfogadó és az szerint élőknek. Köszönet a sok imáért azoktól, akik a világtól elvonultan az alapot adják minden egyes találkozó előkészítéséhez.

Szólj hozzá!

Címkék: lelki hivatás kitekintő

A bejegyzés trackback címe:

https://madrid2011.blog.hu/api/trackback/id/tr32578187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.