A találkozó hivatalos oldala

Csatlakozz Te is a facebookon!

Friss topikok

Címkék

II. János Pál pápa az Ifjúsági Világtalálkozó védőszentje

2011.01.27. 10:06 Madrid2011

Az  Egyház boldogai közé kerülő pápa a spanyol szentekkel együtt védőszentje lesz a találkozónak.

 Madrid, 2011. január 14 – II. János Pál pápa - akinek pápasága alatt a világtalálkozók elkezdődtek - boldoggá avatásának hírét követően hivatalosan is a madridi IVT patrónusává lett kikiáltva. A boldoggá avatás ez év május 1-jén lesz Rómában.
 
Rylko bíboros, a Világiak Pápai Tanácsának elnöke több mint 200 ember előtt jelentette be ezt a hírt, az IVT második világ szintű előkészületi megbeszélésén. Rylko bíboros visszaemlékezett arra, hogy Karol Wojtla mindig „az ifjúság barátjának” tartotta magát, és nagy örömére vált „ezt a hírt megosztani az előkészületi találkozón résztvevőkkel”. A helyszínen levők hosszú ovációval fogadták a hírt.
 
Cesar Franco madridi segédpüspük, a találkozó főkoordinátora, később bejelentette, hogy a II. János Pál pápát felveszik az IVT védőszentjei közé. Így a nemsokára a boldogok közt tisztelt pápa a következő már meglévő védőszentek sorába fog lépni: Földműves Szent Izidor és felesége, Santa Maria de la Cabeza, Keresztes Szent János, Avilai Szent János, Avilai Szent Teréz, Limai Szent Róza, Loyolai Szent Ignác, Szent Rafael Arnaiz Barón és Xavéri Szent Ferenc.
 
Pápaságának kezdetétől fogva II. János Pál a fiatalok pápája kívánt lenni. 1985-ben, az első IVT évében, ezt mondta: „Az egész egyháznak egyre elhivatottabbnak kell lennie globális szinten a fiatalok felé, vágyaik, igényeik, nyitottságuk és reményeik felé, hogy elvárásaiknak megfeleljen, és hogy Krisztus bizonyosságát kommunikálja feléjük.”

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madrid2011.blog.hu/api/trackback/id/tr702617481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.