A találkozó hivatalos oldala

Csatlakozz Te is a facebookon!

Friss topikok

Címkék

Erősödjetek meg hitetekben - gondolatok

2011.04.14. 09:47 Madrid2011

XVI. Benedek pápa írja a madridi Ifjúsági Világtalálkozóra írt meghívólevelében a fiataloknak: „… a kereszt gyakran félelmet kelt bennünk, mert az élet megtagadásának tűnik.” Lukács evangéliumának (9,23) segítségével beszéljétek meg, a ti életetekben mit jelent a kereszt? Javasoljuk, hogy egy szentségimádás vagy esti ima keretében elmélkedjétek át ezt közösségetekben. Ehhez adunk egy kis segítséget.

 „Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét minden nap, és kövessen engem.” (Lk 9,23)
 
Jézus a kereszten érted halt meg. Azért, hogy utat nyisson neked a Mennyei Atyához. Ha egyedül lettél volna bűnös a világon, akkor is megtette volna érted. Megrendítő. Ő már igent mondott rád, most rajtad a sor!
Ugyanúgy az is megrendítő, amikor te kapsz valamilyen keresztet, terhet. Akár minden nap. Vagy egy egész életre.  De csak akkora keresztet kell vinned, amekkorát a Mennyei Atya rád bízott. Pontosan tudja, mennyit bírsz. Egy tollpihényivel sem kapsz többet. Örök szeretetében elhatározta, hogy megtisztel Téged keresztekkel. Azért, hogy részesülhess az Ő életében, és Vele együtt te is lelkeket ments meg. 
Miként hordozhatod a kereszted? Ehhez a szabad akaratod áll rendelkezésedre. Eldöntheted, hogy követed Őt: ha felnézel a keresztre, és erőt merítesz a Szeretetből, ha Vele csinálod végig, és Rá bízod magad. Örömmel segít neked. Ám úgy is dönthetsz, hogy egyedül csinálod. Ő annyira szeret téged, hogy ezt is tiszteletben tartja. 
A kereszt Isten „igen”-je az emberre. Ugyanakkor a te „igen”-ed is Jézusra. Lemondás arról, hogy te egymagad képes vagy elviselni a terhet. Belátod kicsinységedet, és csak elmerülsz az Úrban.

Szólj hozzá!

Címkék: lelki tanítás szentatya ivt madrid2011

A bejegyzés trackback címe:

https://madrid2011.blog.hu/api/trackback/id/tr822825096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.