A találkozó hivatalos oldala

Csatlakozz Te is a facebookon!

Friss topikok

Címkék

Pünkösd - tanúságtétel

2011.06.13. 10:59 Madrid2011

 

Mit jelent számodra Pünkösd ünnepe?

Pünkösd előtt mindig egy nagy várakozás van bennem, és kicsit izgulok is. Ugyanis tényleg valami jó fog történni ekkor, a Szentlélek eljövetele. Ennél szerintem nincs fantasztikusabb dolog a Földön. Ezt azért tudom, mert én megtapasztaltam már a Szentlelket, és emiatt érzem, hogy ez a legjobb, ami történhet egy emberrel, ha nyitottak vagyunk felé, és megérezzük az Ő jelenlétét. Ez nagyon megerősít, és egyszerűen annyira boldog vagy tőle, hogy nem tudsz a bőrödben maradni. Ezt mindenkinek el kell mondanod, mert ez a legcsodálatosabb érzés. Ezt először két éve tapasztaltam meg, ami hatalmas élmény volt számomra, és meghatározó az egész életemre. Aztán a bérmálkozás volt még egy pont, ami nagyon megerősített ebben.

Bérmálkozásod óta máshogy készülsz erre az ünnepre?

A várakozás az ugyanaz bennem. Ilyen szempontból a változás az azután volt, miután megismerkedtem a Szentlélekkel. Amikor valóban megtudtam, hogy kicsoda Ő. Tehát, hogy nem csak kis lángnyelvek, ami az apostolok feje fölött megjelent Pünkösdkor, és azóta jelen van az egyházban, hanem most is érzékelhető. Igaz nem lángnyelv formájában, de érezhetően itt van, és munkálkodik közöttünk. A bérmálás pedig egy hatalmas megerősítés volt a számomra. Konkrétan akkor nem éreztem azt a tüzet, illetve lelkesedést, hanem inkább nagy biztonságérzet töltött el, hogy most már szentség formájában is megkaptam a Szentlelket.

A többi fiataloknak hogyan tudod a Szentlelket továbbadni?

Úgy gondolom, csak beszélni kell róla. Azt tapasztalom, hogy egyrészt a Szentlélek megtapasztalása, közelsége annyira jó, hogy azt tényleg nem tudom magamban tartani. Továbbá valami olyan fantasztikust tett velem az életemben – ugyanis látom a változást –, hogy ezt muszáj megosztanom a többi fiatallal, mert úgy érzem, hogy ezt nekik is át kell élniük, hiszen ez annyira jó. Egyszerűen csak el kell kezdenem róla beszélni, és utána a Szentlélek adja a szavakat. Az a tapasztalatom, hogy ez meg is ragadja a fiatalokat, hiszen tényleg ennél jobb dolog nincs a Földön.

(Néma Dominika, 17 éves, a kecskeméti Bolyai János Gimnázium spanyol két tannyelvű, 10. osztályos tanulója)

 

Szólj hozzá!

Címkék: lelki tanúságtétel ivt madrid2010

A bejegyzés trackback címe:

https://madrid2011.blog.hu/api/trackback/id/tr12979880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.