A találkozó hivatalos oldala

Csatlakozz Te is a facebookon!

Friss topikok

Címkék

A madridi ifjúsági világtalálkozóra készülve

2011.06.16. 10:51 Madrid2011

Kedves barátaim! Ismét hívlak benneteket, hogy gyertek el a madridi ifjúsági világtalálkozóra. Mély örömmel, személyesen várom mindegyikőtöket: Krisztus meg akar szilárdítani benneteket a hitben az egyház által. Nem könnyű a Krisztusban való hitet és az Ő követését választani; akadályozza ezt sokféle személyes hűtlenségünk, a sok-sok hang, melyek könnyebb utakat mutatnak. Ne hagyjátok magatokat elbátortalanodni, keressétek inkább a keresztény közösség támaszát, az egyház támaszát! Az év során készüljetek intenzíven a madridi találkozásra püspökeitekkel, papjaitokkal, az egyházmegyei ifjúságpasztorációs felelősökkel, a plébániaközösségekben, egyesületekben és mozgalmakban. Hogy milyen lesz a találkozásunk, elsősorban a lelki felkészüléstől, az imádságtól, Isten igéjének közös hallgatásától és egymás segítésétől függ. 
 

Kedves fiatalok! Az egyház számít rátok! Szüksége van élő hitetekre, kreatív szeretetetekre, a reményetek dinamizmusára. A ti jelenlétetek megújítja az egyházat, megfiatalítja és új lendületet ad neki. Ezért az ifjúsági világtalálkozók nemcsak nektek kegyelem, hanem Isten egész népének is. A spanyolországi egyház aktívan készül fogadásotokra és a hit örömteli tapasztalatának közös megélésére. Megköszönöm az egyházmegyéknek, a plébániáknak, a kegyhelyeknek, a szerzetesközösségeknek, az egyházi egyesületeknek és mozgalmaknak, hogy nagylelkű munkával készülnek erre az eseményre. Az Úr bőséges áldását adja rájuk. A Szűzanya kísérje az előkészület útját! Ő, amikor az angyal köszöntötte, hittel fogadta be Isten igéjét; hittel járult hozzá ahhoz a műhöz, amit Isten vitt végbe benne. Amikor kimondta „igenjét” (fiat), egy mérhetetlen szeretet ajándékát kapta meg, ami arra indította, hogy teljesen Istennek adja magát. Járjon közbe mindegyikőtökért, hogy ezen az ifjúsági világtalálkozón növekedhessetek a hitben és a szeretetben. Biztosítalak benneteket, hogy atyai szeretettel emlékezem meg rólatok imáimban és szívből megáldalak titeket. 

Kérdések:

(mindenkinek):

  • Mondj egy példát arra, amikor sikerült ellenállnod a „könnyebb utat mutató” kísértő hangnak!
  • Mit gondolsz, milyen támaszt tud Neked személyesen nyújtani az egyház? És mi az, amit Te tudsz hozzáadni az Egyház küldetésének megvalósításához – akár a legkisebb mértékben is?

(azoknak, akik jönnek a világtalálkozóra):

  • Volt-e valamilyen akadályozó tényező abban, hogy részt vegyél a Madridi Ifjúsági Világtalálkozón? Ha volt, akkor mi volt az és hogyan sikerült leküzdened?
  • Voltál-e már világtalálkozón? Ha igen, mivel lelkesítenéd gyümölcsöző részvételre azt a testvéredet, aki még nem volt? Ha még nem voltál, akkor mit vársz a találkozótól és mivel szándékozol te magad is hozzájárulni sikeréhez (elsősorban saját csoportod körében, akikkel együtt utazol oda)?

Szólj hozzá!

Címkék: lelki tanítás szentatya ivt madrid2011

A bejegyzés trackback címe:

https://madrid2011.blog.hu/api/trackback/id/tr712988769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.